Tijd voor een spelletje

Natuurlijk is het gezellig om op zondagmiddag de favoriete dvd van je kinderen in de speler te doen en met popcorn op de bank te kruipen. Maar het is nog leuker om met zijn allen aan de tafel te gaan zitten en een paar spellen uit de kast te trekken. Kinderen vinden het vooral leuk wanneer papa en mama ook mee doen – dat scheelt overigens ook in mogelijk ruzie onderling.

Wat gaan we doen?
Wanneer je een spelletjesmiddag houdt, zorg er dan voor dat iedereen een spel doet waar ze zelf zin in hebben. Heb je meerdere kinderen, dan is het verstandig om ieder een spel te laten kiezen. Maak van te voren een selectie waar iedereen uit mag kiezen om de keuze makkelijker te maken. Spreek ook af dat iedereen aan het spelletje mee kan doen.

Winnen & verliezen
Of je nu ouderwets het Ganzenbord op tafel zet, De Betoverde Labyrint of een lekkere breinbreker zoals Genius, er is altijd iemand die wint en iemand die verliest. Niet alle kinderen kunnen goed tegen hun verlies. Dit is heel normaal, maar kan vervelend zijn aan tafel.

Wanneer een kind niet tegen zijn of haar verlies kan, is het belangrijk om kalm te blijven en uit te leggen dat iedereen wel een keertje verliest. Zorg er ook voor dat degene die wint het niet inwrijft bij de anderen, want dat is niet sportief.

Altijd leuk: Twister
Een tijdloos spel waar kinderen groot en klein van genieten is Twister. Bij dit spel komt veel lenigheid en coördinatie kijken. Bovendien kun je het overal spelen. Neem het bijvoorbeeld mee als je gaat picknicken of naar opa en oma. Het is altijd grappig als je met zijn allen in de knoop zit en het maakt niet uit wie er wint, want het gaat gepaard met heel veel plezier. Succes gegarandeerd!