Sterke botten op 5 eenvoudige manieren

Je wilt natuurlijk dat je kind met de best mogelijke gezondheid door het leven gaat. Daar horen bijvoorbeeld ook gezonde botten bij. Je wilt er alles aan doen om te zorgen dat je kind goede stevige botten krijgt en houdt. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren waarop je hiervoor kunt zorgen. Deze vijf tips kunnen je heel gemakkelijk helpen.

1. Melk en melkproducten

Het is geen fabel, maar simpelweg echt waar. Wie voldoende melk en melkproducten consumeert zal een positief effect op de botten kunnen waarnemen. Natuurlijk is er anderzijds geen enkele reden om te veel melk te drinken. Wees dus wel gematigd in je dagelijks gebruik van de verschillende producten.

2. Hulpmiddelen

Ook het nemen van hulpstoffen kan nog weleens een goede manier zijn om te zorgen dat de botten voldoende stevig worden. Dat kan bijvoorbeeld glucosamine zijn. Wie een potje van dit middel koopt is al snel drie maanden verzekerd van goede hulp bij het steviger worden. Let wel goed op dat je voor het juiste middel kiest.

3. Voldoende bewegen

Zoals ook je spieren geldt, is het ook voor je botten zo dat ze sterker worden door belasting. Dat betekent dus dat het slim is om je kinderen al vanaf jonge leeftijd voldoende te laten bewegen. Dit is trouwens ook een methode die op latere leeftijd goed kan blijven werken. Het spreekwoord jong geleerd is oud gedaan gaat hier dus op.

4. Voldoende eten

Het kan lastig zijn om het juiste voedingspatroon te vinden. Je hebt immers al snel te maken met overgewicht en aan allerlei stoffen en middelen kleven allerlei risico’s. Daarnaast kan het, met name bij meisjes, ook nog eens zo zijn dat dun zijn hip is en eten als een gevaar wordt ervaren. Toch is goed eten zeer belangrijk voor de botsterkte. Wees hier dus scherp op.

5. Het juiste eten

Niet alleen voldoende eten is van belang, ook het juiste eten is essentieel hierin. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de vitamine D inname. Deze moet op orde zijn om zeker te zijn van voldoende sterke botten. Zorg dus voor variatie in het eten en let op de stoffen.