Speelgoed zonder hoofdprijs

Als ouders gun je je kind natuurlijk van alles. Het is geweldig nieuw speelgoed aan te schaffen en te zien hoe blij ze ermee zijn en hoe leuk ze ermee spelen. Daardoor is de verleiding om ‘even’ wat nieuws voor in de speelgoedkast aan te schaffen vaak erg groot. Echter, als je niet oppast loopt dat al snel in de papieren. Echter is het tegenwoordig voor veel mensen van belang om de uitgaven in de gaten te houden. Geen probleem, want er is prima betaalbaar speelgoed te vinden wat net zo leuk is!

Zoek op zolder
Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar kijk eens op zolder of bij je ouders thuis of er nog speelgoed bewaard is waar je kinderen blij mee zijn. Boeken, bouwstenen, poppen, knuffels….Allemaal tijdloos! Vaak is het erg leuk om te zien dat je kind net zoveel plezier van jouw lievelingsautootje heeft als jij dat had!

Tweedehands speelgoed
Veel speelgoed is onverslijtbaar en kan prima tweedehands gekocht worden. Hier zijn legio mogelijkheden voor. Via internet (bijvoorbeeld Marktplaats.nl), op rommelmarkten, op de vrijmarkt, op speelgoedbeurzen (vaak gecombineerd met kledingbeurzen)… Met een beetje goed zoeken kun je veel leuk speelgoed vinden voor een kleine prijs.

Speelgoed lenen
De ervaring leert dat kinderen gek zijn op nieuw speelgoed, maar er vaak ook weer redelijk snel op uitgekeken zijn. In veel plaatsen kun je via de speelotheek tegen een kleine vergoeding speelgoed voor een paar weken lenen. Ook ideaal om te kijken of speelgoed leuk genoeg is om echt zelf te kopen.

Houd verlanglijstjes bij
Met verjaardagen, Sinterklaas, Kerstmis….er zijn altijd wel enthousiaste opa’s en oma’s, buurvrouwen en tantes die een kadootje willen kopen. Houd daarom door het hele jaar heen een verlanglijstje voor je kind bij. Zo heb je altijd leuke suggesties.