Speelgoed van de week: houten speelgoed

Waarom houten speelgoed?

Er zijn veel verschillende reden om voor houten speelgoed te kiezen.

Duurzaam

Het fijne van houten speelgoed is dat het super lang mee gaat. Het gaat vaak generaties lang mee, en dat is natuurlijk ook leuk voor later. Hoe leuk is het als jouw kinderen hun speelgoed doorgeven aan hun kinderen. Houten speelgoed is vaak tijdloos omdat het zo simpel is. Hout speelgoed is duurder dan plastic maar het is het wel waard.

Milieu

Bij de productie van houten speelgoed komt er aanzienlijk minder CO2 vrij dan bij de productie van plastic speelgoed. En omdat het langer mee gaat hoeft er minder vaak nieuw speelgoed te komen, wat ook weer goed is voor het milieu.

Mooi

Houten speelgoed is mooi. Het ziet er kwalitatief goed en sterk uit.

Geen batterijen

Speelgoed van hout heeft vrijwel nooit batterijen nodig voor licht en geluid. Dit scheelt niet alleen veel geld maar is ook nog eens goed voor de fantasie van je kind.

Motoriek

Speelgoed van hout is zwaarder dan plastic. Als je kindje 4 houten blokken pakt voelt het kindje dat dit zwaarder is dan 1 blok hout. Dit heb je niet bij plastic speelgoed. Kinderen leren zo sneller over hoeveel dingen wegen en dat het zwaarder word hoe meer je er op legt. En omdat speelgoed van hout niet tot in de detail is uitgewerkt moeten kinderen hun eigen fantasie gebruiken wat ook weer goed is voor het kind.

Leukste houten speelgoed

  • Kapla

Kapla zijn houten blokjes van allemaal dezelfde afmeting: 8 x 24 x 120 millimeter, wat een verhouding is van: 1:3:15. De plakjes kunnen gemakkelijk gestapeld worden. Door de verhouding hebben 3 plankjes op elkaar precies overeenkomt met de breedte van 1 plankje en 5 plankjes naast elkaar is een vierkant. De plankjes blijven stabiel liggen waardoor je er van alles mee kan maken.

Kapla bouwwerk
Fotocredits: Bol.com
  • Keuken

Houten keuken licht blauw

houten keuken
Fotocredits: dehoutwagen.nl

 

 

  • Trein

Eichhorn Spoor met Accessoires

Houten trein set
Fotocredits: lobbes.nl
  • Bouwblokken

Naast natuurlijk de Kapla blokken zijn er natuurlijk ook nog gewone houten blokken.

Houten blokken set
Fotocredits: lobbes.nl

Er is natuurlijk nog veel meer leuk houten speelgoed.