Speel gratis Tetris op Spellenbox!

Computerspelletjes spelen: bijna iedereen is hier wel dol op. Vooral kinderen! Een van de grote favorieten is natuurlijk het bekende Tetris spel. En je hoeft tegenwoordig niet meer een dure spelcomputer aan te schaffen om dit leuke puzzelspel te spelen. Op internet kun je gratis Tetris spelen, wij hebben een goede site voor je gevonden!

Tetris is een simpel, maar spannend puzzelspel dat veel te maken heeft met het universele verlangen om orde te scheppen in chaos. Werk alles zo snel en logisch mogelijk weg, daar gaat het om bij Tetris. Waarschijnlijk is geen enkel spel op zoveel verschillende spelcomputers uitgebracht als Tetris in de afgelopen dertig jaar. Deze game gaat dan ook terug naar 1984. De Russische computerprogrammeur en spellenontwikkelaar Alexey Pajitnov ontwierp Tetris omdat hij een grote voorliefde heeft voor puzzelspelletjes. Tetris kreeg grote algemene bekendheid doordat het meegeleverd werd bij het spelletjesplatform Game Boy van Nintendo in 1989. Al gauw speelde iedereen wereldwijd Tetris, tot op de dag van vandaag. Tetris gaat gewoon nooit vervelen!

Hoe werkt het precies?

Iedereen kent het en heeft het wel eens gespeeld, maar voor degenen die de spelregels nog niet kennen: het doel van Tetris is om zoveel mogelijk punten te scoren door horizontale lijnen met blokken te verwijderen. De speler moet de vallende blokken, die ook wel Tetriminos worden genoemd, in het speelveld draaien, verplaatsen en uiteindelijk laten vallen. Lijnen worden gewist wanneer ze zijn gevuld met blokken en geen lege spaties meer hebben. Wanneer volle lijnen worden gewist, neemt het niveau toe en Tetriminos vallen sneller, waardoor het spel steeds uitdagender wordt. Als de blokken boven de bovenkant van het speelveld komen, is het game over!

Gratis Tetris spelen op Spellenbox

Op Spellenbox vind je niet alleen het reguliere Tetris spel, maar ook vele varianten van dit spel. Denk aan Driehoek Tetris waar je moet proberen om vier driehoeken van dezelfde kleur bij elkaar te spelen of speel het vlugge Ultimate Tetris, wees wel alert, want het gaat snel. En natuurlijk ontbreekt Mario Tetris niet op Spellenbox. Zoals je ziet, op Spellenbox kun je naar hartenlust spelend genieten van de Tetris variaties. Je krijgt er geen genoeg van! Neem eens een kijkje op: http://www.spellenbox.nl/tetris-spellen/