Slecht weer: lekker spelen!

Iedereen is inmiddels helemaal klaar met het slechte weer van afgelopen tijd. De regengoden zijn ons ongunstig gestemd en de zon is ver te zoeken. De verveling zal bij de meeste kinderen wel toegeslagen zijn, dus tijd voor nieuwe ideeën!

Viezeriken

Als er een ding is wat eigenlijk alle kinderen leuk vinden is het wel viezeriken. Normaal gesproken kunnen ze dat in deze tijd van het jaar lekker buiten doen met water en zand, maar daar is het nu nog veel te koud voor. Gelukkig zijn er binnen ook nog genoeg mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld vingerverf tevoorschijn halen en een megakunstwerk maken op een groot vel papier (ook leuk voor Vaderdag!). En het absolute succes hier in huis; spelen met een bus (goedkope) scheerschuim. Dat staat garant aan uren speelplezier. Denk er wel om een ruimte te gebruiken die vies mag worden (bijvoorbeeld de badkamer of een betegelde kamer).

Bioscoop

Je kunt bij slecht weer natuurlijk gewoon een filmpje kijken, maar veel leuker is het om zelf een bioscoop van je huis te maken. Probeer je woonkamer zo donker mogelijk te maken, kies samen een leuke film uit en zoek alle kussens en dekens die je in huis hebt bij elkaar om je daar samen lekker in te nestelen. Als je van tevoren ook nog zelf popcorn maakt van mais, is het bioscoopgevoel er natuurlijk helemaal!

Hup naar buiten

Met deze laatste tip ga je je kindje waarschijnlijk een groot plezier doen, maar je hebt er wel een beetje lef voor nodig. Haal de regenlaarzen van jou en je kind(eren) tevoorschijn, trek wat oude kleren aan en ga naar buiten. Bij voorkeur als het nog regent, maar na een flinke regenbui kan het ook. Ga een lekker stuk wandelen en zoek samen de allergrootste plassen op om er vervolgens zo hard mogelijk in te springen. Wees gewaarschuwd: je zal wat raar aangekeken worden door andere mensen en je wordt er behoorlijk nat van, maar je zal vooral heel veel lol beleven. Na afloop drink je thuis natuurlijk lekkere warme chocomel!

Veel speelplezier!