Plezier met zomerfruit

Met de zomer in zicht, ben je ook verzekerd van heerlijk vers zomerfruit. Rode, zoete aardbeien, kersen, zoete appeltjes en straks ook nog frambozen! En wat dacht je van sappige perziken of abrikozen. Heerlijk. Het is de tijd om je kindje weer helemaal te verwennen met fruit.

Gezellige fruitschaaltjes
Maar gewoon fruit eten is natuurlijk weer zo gewoon. Maak het extra gezellig door persoonlijke fruitschaaltjes te maken. Kies hiervoor een gezellig (stenen) kommetje, een vrolijk (plastic) gekleurd vorkje en versier het fruitschaaltje met een parapluutje. En met een koekje of plakje cake wordt het helemaal een feestje. Lekker als tussendoortje of toetje.

Lekker met yoghurt
Fruit mag altijd als tussendoortje en yoghurt natuurlijk ook. Maak daarom met het zomerfruit eens een lekkere fruitsalade met yoghurt. Snij het fruit in stukjes en roer deze door de yoghurt. Lekker verfrissend op een warme dag als tussendoortje of na het eten als een lekker vers toetje. Bijna net zo lekker als een ijsje.

Fruit op brood
Een broodje met verse aardbeien… daar loopt toch spontaan het water van in je mond? Of een lekker beschuitje met aardbeitjes en een framboosje erbij. Tijdens de broodmaaltijd kun je zo op een lekkere manier je kindje ook fruit laten eten. En een klein beetje suiker mag best.

Tip: ontpitten
Fruit eten is leuk, maar zorg er wel voor dat het ook veilig gegeten kan worden. Vooral kleine kinderen moeten nog leren omgaan met pitten, zoals kersenpitten, in hun eten. Het kost een beetje werk, maar het is aan te raden om de kersen daarom altijd te ontpitten. En met een handige ontpitter (te koop in een woonwarenhuis, supermarkt en vaak ook op de fruitstal in de boomgaard) heb je dat in een handomdraai gedaan.