Een onbezorgde vliegreis met kinderen

Kinderen kunnen voor de nodige stress zorgen tijdens de vliegreis. Door de juiste voorbereidingen te treffen, kun je deze stress tot het minimale beperken.

Bereid kinderen voor

Vliegen kan natuurlijke en bijzondere ervaring zijn voor kinderen. Het kan als spannend en leuk worden ervaren of juist als eng en helemaal niet leuk. Daarom is het belangrijk rustig met je kind te gaan zitten en te vertellen wat er allemaal gaat gebeuren. Pak er bijvoorbeeld een boekje over vliegen bij of zoek plaatjes of filmpjes op internet.

Vermaak in het vliegtuig

Een vliegreis is voor kinderen natuurlijk erg saai. Zorg daarom dat je genoeg spulletjes inpakt zodat ze zicht de hele reis kunnen vermaken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan leuke boekjes, potloden en papier, spelletjes, tablet of een dvd-speler. Zorg er ook voor dat de elektrische apparaten volledig zijn opgeladen om teleurstelling te voorkomen.

Snoep?

Snoep kun je beter niet meenemen in het vliegtuig. Dit komt omdat snoep vaak gemaakt wordt met kunstmatige kleurstoffen. Hier zijn kinderen erg gevoelig voor en ze worden er alleen maar drukker van. Er wordt zelfs gezegd dat een snoepje hetzelfde effect heeft als een blikje Red Bull!

Voor nog meer tips kun je het artikel van tix.nl bekijken. Zij hebben met verschillende experts de belangrijkste tips op een rij gezet.