Muggenbeten bij kinderen

Natuurlijk is het zielig als je kind het slachtoffer is van een insectenbeet, zoals een mug. Jeuk is heel vervelend en bij overmatige steken kan je kindje er best last van hebben. Wat doe je het beste wanneer je kind wordt gebeten door een mug.

Muggenbeet
De meeste beten worden veroorzaakt door de mug, waardoor er rode verheven, jeukende bulten ontstaan op de huid. Muggen steken meestal in de avond of ?s nachts. Controleer daarom voor het slapen gaan de slaapkamer van je kind en hang een klamboe om het bedje. Je kunt heel gezellige, leuke klamboes kopen, speciaal voor de kinderkamer en je kindje zal het leuk vinden om in een ?tentje? te slapen. Ook kun je een beetje citroenolie hierop aanbrengen of bij het raamkozijn sprenkelen om muggen op afstand te houden.

Verzorgen
Is je kindje toch gebeten door een mug, dan is het noodzaak om deze bulten te verzorgen om zo de jeuk te verzachten. Hoe sneller je de bulten behandeld, des te eerder zijn ze over. Je kunt bijvoorbeeld azijn deppen op de bulten ? vooral bij kleine kinderen is dat een veilige methode ? maar je kunt natuurlijk ook een middel van de drogisterij gebruiken. Bijvoorbeeld Prrrikweg van VSM of After Bite junior. Zorg dat je altijd een product gebruikt wat geschikt is voor (kleine) kinderen. Zo weet je zeker dat het niet te agressief is voor de kwetsbare kinderhuid.

Jeuk!
Wie is gebeten door een mug weet dat zo een beet veel jeuk kan veroorzaken. Krabben is eigenlijk geen optie, want daarmee kun je de huid beschadigen, waardoor er nog meer jeuk ontstaat. Leid je kindje af van de jeuk door een spelletje te doen. Stil de jeuk door de bulten te koelen met koud water of gebruik verkoelende talkpoeder met menthol. Gelukkig verdwijnen de bulten ? en de jeuk ? met een paar dagen.