De mooiste foto’s van je kindje maak je zelf!

Voorheen werden fotoboeken nog gevuld met foto’s waar de kinderen maar half op stonden en hingen er lijstjes met foto’s van kwijlende kinderen aan de muur, maar dat kan tegenwoordig écht niet meer. ‘Home made’ foto’s zijn niet erg populair meer, ouders laten hun kinderen liever op de foto zetten door een echte professional. De meest bijzondere achtergronden en de meest unieke attributen worden gebruikt om een zo spectaculair mogelijk eindresultaat te bereiken. Heb jij het geld niet om je kinderen steeds door een fotograaf te laten fotograferen? Dat geeft niets! Deze foto’s kun je ook zelf maken. Zelfs zonder dure spiegelreflexcamera en zonder kennis van ingewikkelde programma’s om je foto’s te bewerken!

Kies de juiste achtergrond

Een achtergrond hoeft absoluut niet heel spannend te zijn. Je kindje is immers degene die centraal staat op de foto’s, de achtergrond is meestal minder belangrijk. Een simpele witte achtergrond kan erg mooi zijn, zeker wanneer je de foto’s wilt gebruiken om af te drukken op een canvasdoek. Een witte achtergrond is simpel te creëren door gebruik te maken van een wit laken. Je kunt het laken ophangen, maar het laken speels neerleggen, zodat er wat vouwen zichtbaar zijn, kan ook erg mooi zijn. Wil je toch gebruik maken van een achtergrond die wat kleurrijker is? Het behang op de kinderkamer kan erg geschikt zijn!

Speel met attributen

Foto’s van een fotograaf lijken vaak erg bijzonder door de attributen die gebruikt worden. Deze attributen kun je vaak echter gewoon bij de Xenos kopen, of bij een andere winkel waar decoratie voor in huis verkocht wordt. Een bloem, houten letters of een simpel stuk speelgoed kan een foto enorm opvrolijken. Gebruik maken van bellenblaas is vaak ook een groot succes!

Bewerkingsprogramma’s

Bij een bewerkingsprogramma voor foto’s, denk je waarschijnlijk direct aan Photoshop. Het is echter helemaal niet nodig om dit programma aan te schaffen. Een goed, uitgebreid én gratis programma is Gimp. Gimp is te gebruiken voor simpele bewerkingen, maar wanneer je wat beter met het programma om kunt gaan, zijn er ook meer ingewikkelde bewerkingen mee uit te voeren. Op internet staan veel tutorials waarin precies uitgelegd wordt hoe je een bepaalde bewerking uit moet voeren.