Met mooi weer meteen buiten spelen!

De lente is weer in aantocht. Je kunt merken dat iedereen weer wat beter gehumeurd is. Dat geldt niet alleen voor ouderen, maar ook voor kinderen. Ze hebben er genoeg van om binnen te zitten. Het wordt tijd om weer naar buiten te gaan en om lekker uit te razen. Buitenlucht is ontzettend belangrijk voor kinderen!

Buiten spelen zorgt voor veel plezier
Buiten spelen is niet alleen gezond, maar ook ontzettend leuk. Kinderen krijgen veel meer indrukken en zien telkens weer iets nieuws. Een vogel die voorbij vliegt of een fietser die langskomt. Ook komen ze zo veel sneller in contact met andere kinderen. Buiten kunnen kinderen weer andere spelletjes spelen dan binnen. Zo kunnen ze lekker de zandbak in, hutten bouwen of tikkertje spelen. Kinderen zijn buiten ontzettend actief. Al hun zintuigen worden geprikkeld.

Buiten zijn maakt kinderen creatief
Kinderen zorgen er buiten wel voor dat ze genoeg te doen hebben. Ze verzinnen telkens weer iets anders. Je kunt bijvoorbeeld zoveel doen met een paar takken en grassprietjes. Met een bal kun je niet alleen voetballen, maar er zijn ook veel andere dingen die je kunt doen. Kinderen leren buiten om na te denken en creatief te zijn. Daarnaast is hun lichaam de hele tijd bezig. De handen voelen bijvoorbeeld van alles. Denk hierbij aan zand, stenen, gras, bloemen en beesten. Ook gaan die winterkilo’s er bijzonder snel vanaf, want wat zijn ze de hele tijd aan het rennen.

Gezonde lucht
Als kinderen buiten zijn, betekent dat ook dat ze veel meer gezonde lucht binnenkrijgen. Frisse lucht zorgt voor de opbouw van weerstand en kinderen kunnen buiten veel vrijer ademen. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk met je kinderen naar buiten gaat. Daarnaast is het ook heel goed voor jou!