Hoe maak je een sinterklaasgedicht?

Bij sinterklaas horen nou eenmaal cadeau’s, surprises en sinterklaas gedichten. Hier wordt vaak veel tijd ingestoken en het is nou eenmaal een leuke traditie. Je kunt natuurlijk ook sinterklaas vieren als er niemand meer bij jou thuis is die er nog in geloofd.

Sinterklaas gedichten zijn lastig om te maken. Ze zijn voornamelijk bedoeld om te verwijzen naar het cadeau of de persoon voor wie het cadeau is. Het gedicht moet vooral leuk zijn. Gebruik dus niet allerlei moeilijke woorden. Het is ook geen aanrader om een enorm lang gedicht te maken. Hou de gedichten kort en grappig, maar ga hierin niet te ver.

De stappen voor een goed sinterklaasgedicht

Stap 1: De inleiding is de eerste stap. Je kunt op internet allerlei inleidingszinnen vinden om je gedicht mee te beginnen. Begin op tijd met het gedicht en plan wanneer je het gedicht gaat schrijven.

Stap 2: Schrijf op een papier wat je te binnen schiet over de persoon en het cadeau zodat je alvast weet wat je gaat verwerken in jouw gedicht.

Stap 3: Maak eerst een aantal korte gedichten. Als je tevreden bent plak je een aantal korte aan elkaar tot je een lang gedicht hebt.

Stap 4: Als je hulp nodig hebt bij het rijmen kun je het rijmwoordenboek gebruiken. Door jouw steekwoorden weet je wat je ongeveer gaat schrijven en zal alleen het rijmen misschien lastig zijn.

Generator
Je kunt ook gebruik maken van de optie online sinterklaas gedichten generator. Je vult in aan wie het cadeau gericht is en wat het cadeau is. De website geeft aan wat voor zinnen je zou kunnen gebruiken. Je kunt uit verschillende zinnen kiezen zodat je een gedicht hebt wat bij jou past. Natuurlijk is het toch altijd het leukst om een gedicht zelf te gaan schrijven.