Luieruitslag?

De meeste baby’s hebben wel eens last van luieruitslag: pijnlijke rode en geïrriteerde huid op en rond de billetjes. Luieruitslag kan op zich geen kwaad, maar kan wel erg veel pijn doen.

Gelukkig zijn de luiers van tegenwoordig een stuk beter absorberend dan vroeger. Hierdoor krijgt luieruitslag bij jouw baby minder kans. Toch hebben veel baby’s hier last van. Om luieruitslag te voorkomen is het daarom belangrijk te weten hoe deze ontstaat.

Wat is de oorzaak van luieruitslag bij jouw baby?

De huid van babybilletjes is erg gevoelig. Invloeden van buitenaf kunnen daarom makkelijk irritatie veroorzaken. Urine en ontlasting maken de huid week en bevatten stoffen die de billen van je baby irriteren. De zuurgraad van de huid verandert, waardoor een beschermende laag aangetast wordt. Zo kunnen schadelijke stoffen makkelijker binnendringen. Luieruitslag is dus zo ontstaan.

Daarnaast kan de wrijving van de luier irritatie en schraalheid veroorzaken van de babybillen. Wanneer een baby langere tijd dezelfde luier aan heeft, is de kans op luieruitslag groter. Het is daarom belangrijk om de luier van je baby regelmatig te verschonen, zodat luieruitslag minder kans krijgt.

Ook het gebruik van bepaalde geneesmiddelen als antibiotica kan luieruitslag veroorzaken. Daarnaast hebben baby’s bij wie de tandjes aan het doorkomen zijn vaak last van luieruitslag.

Luieruitslag voorkomen bij je baby

De beste manier om te zorgen dat je baby geen last heeft van luieruitslag is natuurlijk het voorkomen ervan. Essentieel hiervoor is de billen van jouw baby zo schoon en droog mogelijk te houden. Dit doe je door hem of haar regelmatig te verschonen. Daarbij is het belangrijk dat de billetjes van je baby goed schoon- en droog gemaakt worden. Dan krijgt luieruitslag minder kans. Ook de billetjes insmeren met een beschermende creme zoals Aldanex kan helpen luieruitslag voorkomen.

Aldanex is aan de ene kant een middel om jouw baby van deze vervelende luieruitslag af te helpen. De zalf zorgt voor een beschermende laag op de huid, waardoor de barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf behouden blijft. Door het creëren van deze ideale omstandigheden, krijgt de gevoelige babyhuid kans zichzelf te herstellen.

Naast behandeling van luieruitslag, is Aldanex ook geschikt voor het voorkomen van de uitslag bij je baby. De beschermlaag zorgt dan dat schadelijke stoffen uit urine en ontlasting bij voorbaat geen kans krijgen.

Lees hier meer over Aldanex of ontdek hier wat anderen ervan vonden..