Lipgloss, oogschaduw & nagellak

Kleine meisjes zijn gek op make-up. Nageltjes lakken in vrolijke kleuren, voorzichtig spelen met oogschaduw, misschien een beetje lipgloss of lippenstift. Soms maken kleine meiden zich netjes op, maar soms maken ze er ook wel een potje van. En dan wil je niet dat ze met jouw make-upspullen spelen. Hoe introduceer je je kleine meid in de wereld van de make-up?

Eigen make-up setje
Hoe klein ze ook zijn en hoe snel ze opgroeien, meisjes doen graag hun mama of grotere zus na. Gebruik je zelf make-up dan zal je dochter dat ook graag willen uitproberen. Er is kindvriendelijke make-up verkrijgbaar dat de kwetsbare kinderhuid respecteert. Zo zit er bijvoorbeeld geen parfum of andere allergenen in. Een eigen make-upsetje kan bestaan uit een paar veilige kleuren oogschaduw (blauw, groen, lichtroze en paars bijvoorbeeld) en een lipgloss.

Regels voor het opmaken
Een feestje, bruiloft of de verjaardag van oma zijn goede momenten om je feestelijk aan te kleden en een beetje make-up te gebruiken. Wil je dochter mooi gelakte nagels of een beetje oogschaduw op? Breng het dan zelf bij haar aan. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je aanbrengt. Stel verder een paar regeltjes op voor het gebruik van het make-upsetje. Kleine meisjes vertel je bijvoorbeeld dat de make-up alleen voor feestjes is. En om op zondag eens samen mee te experimenteren.

Jong geleerd…
Het is wellicht een cliché, maar jong geleerd is ook oud gedaan als het om make-up gaat. Leer je kleine meid als ze interesse heeft voor make-up hoe je je mooi kunt opmaken. Zo zal ze ook later als ze een tiener is goed verzorgd en netjes de deur uit gaan.

Manicure feestje
Nagels lakken is echt een feestje, want het staat zo leuk van die gekleurde nagels aan vingers en teentjes. Geef eens een manicurefeestje. Kijk voor inspiratie eens op Pinterest en koop een dotting tool en wat verschillende kleuren nagellak, zodat je hartjes, stippels en andere leuke nailart kunt creëren. Dat wordt zeker een groot succes.