Leuke ideeën voor een kinderfeestje

Hieperdepiep hoera! Je zoon of dochter is jarig en dat is een goede reden voor een gezellig kinderfeestje. Een verjaardag moet immers groots gevierd worden met vriendjes en vriendinnetjes. Omdat het leven op dit moment al duur genoeg is en veel ouders niet de entree voor een pret- of dierenpark willen betalen voor 10 kinderen, zijn er nog genoeg andere, portemonneevriendelijke oplossingen.

Speurtocht
Kinderen zijn gek op spelletjes. Zeker tot een jaar of 9 vinden ze het maar al te leuk om oudhollandse spellen te doen, zoals koekhappen en appelhappen in een ton met water. Of verzin een spannende speurtocht door het huis of met mooi weer in het park ? natuurlijk onder voldoende volwassenbegeleiding.

Ook voor oudere kinderen
Wanneer kinderen wat ouder zijn, weten ze ook spellen als Weerwolven van Wakkerdam (een rollenspel met spelleider) of een spellenmiddag op de spelcomputer zeer te waarderen. Maak een competitie Mariokart of Fifa 13 waarbij iedereen een keer tegen elkaar moet. Succes gegarandeerd.

Themafeestje
Kleine kinderen zijn dol op themafeestjes. Piraten en prinsessenthema?s zijn altijd favoriet, maar ook een feestje in het teken van De Sprookjesboom of de Smurfen zie je steeds vaker als thema. Oudere kinderen (vanaf een jaar of 8) vinden ook discofeestjes leuk. Laat de kinderen verkleed komen of zorg voor een verkleedkist in huis. En vergeet geen gekke foto?s te maken!

Filmpje kijken
Met een groep kinderen naar de bios is wel heel leuk, maar kan ook vrij prijzig zijn. Wil je kind heel graag een film kijken met vriendjes en vriendinnetjes tijdens het verjaardagsfeestje? Maak dan eens een thuisbioscoop door bijvoorbeeld een beamer te huren bij Allrent Beamerverhuur. Zorg ervoor dat de huiskamer lekker donker is en koop magnetronpopcorn voor bij de film. Frisje of een sapje erbij en het feest kan beginnen!