Kinderen & Kerstmis

Sinterklaas is weer naar huis en we maken ons op voor de Kerstdagen. Het huis wordt prachtig versierd met glitter, glans en lichtjes. De kerstboom wordt neergezet en het is tijd voor gezelligheid. Hoewel Sinterklaas het grote kinderfeest is met liedjes en spelletjes, vinden veel kinderen Kerst een tikkeltje saai. Maar daar kun jij gelukkig veel aan doen.

Liedjes zingen
Net als met Sinterklaas zijn er heel veel liedjes die je kunt zingen met kinderen voor Kerst. Op school leren kinderen vaak ook leuke Kerstliedjes, maar je kunt samen thuis natuurlijk ook van alles zingen. Bijvoorbeeld De herdertjes lagen bij nachten, of Stille Nacht, Heilige Nacht. Als je een liedje niet meer weet, kun je het vaak zo op Youtube opzoeken. En wat dacht je van leuke kinderkerstcd’s?

Kerstspecials
Veel populaire televisieprogramma’s maken speciale Kerstafleveringen of brengen deze uit op dvd. Favorieten zoals Piet Piraat, de Muppets, K3, Spongbob Squarepants en Phineas en Ferb fleuren de Kerstdagen meteen op. En zijn bovendien heel leuk om met zijn allen naar te kijken.

Lekker eten
Een onderdeel van Kerstmis is natuurlijk het kerstdiner. Laat de kinderen ook lekker proeven van al het lekkers dat je op tafel zet, maar zorg ook dat je wat achter de hand hebt, mocht je kleintje het toch niet lekker vinden. Maak het eten daarnaast ook extra leuk door bijvoorbeeld aardappeltjes in de vorm van kerstboompjes en kerstklokjes op tafel te zetten. En vergeet natuurlijk de appelmoes niet.

Fijne Kerstdagen!