Kids laten beslissen over de vakantiebestemming?

Vaak wordt gezegd dat ouders het pas naar hun zinnen hebben als de kinderen zich goed vermaken. Dit is natuurlijk zeker van toepassing tijdens een heerlijke vakantie weg van huis. De nieuwe vakantiebestemming, wie beslist? Ga je met de kinderen aan tafel zitten of laat je het als een verrassing op ze afkomen? Wanneer krijgen ze echt iets mee van een andere cultuur?

Ik wil, ik wil…
Op jonge leeftijd tot5 jaar gaat het bij het willen vaak om kleine dingen, in de directe omgeving van het kind. Zaken als ik wil buiten spelen, een ijsje eten of een spel doen op de I-pad. De belevingswereld reikt nog niet ver. Jonge kinderen zullen dus al snel tevreden zijn als je denkt aan een speeltuin of een een zwembad in de buurt van het vakantieverblijf. In een hotel zullen kinderen zich snel vervelen of voor geluidsoverlast zorgen. U kunt beter een camping boeken, waar jonge kinderen alle ruimte hebben om zich uit te leven. Voeg daar aandacht van de ouders aan toe en ze vinden het al snel een topvakantie. Er zijn bovendien vele aanbieders met kindvriendelijke campings, zoals Go4Camp.

Dingen ondernemen
Kinderen vanaf 5 jaar gaan naar school en pikken dingen op via de tv, het internet en van vriendjes. Dit is de ideale leeftijd om jouw kinderen iets te laten zien van de wereld en andere culturen. Reis bijvoorbeeld van guesthouse naar guesthouse met de backpack,georganiseerd of liever individueel met een handige reisgids. Dit voelt voor de kinderen al snel als op avontuur gaan. Bouw rust in door een aantal dagen langer op een plek blijven. Op deze leeftijd kun je bijvoorbeeld een thema te kiezen of een werelddeel en polsen wat ze leuk zouden vinden om te zien of te doen. Laat ze een top 3 maken beslis als ouders uiteindelijk zelf op basis van deze informatie.

Genoeg mogelijkheden dus om je kinderen tevreden te stellen op vakantie! En voordat je gaat kun je het beste nog even een checklist maken wat je allemaal mee moet nemen. Hier heb je diverse voorbeelden van zoals hier.