Hoe overleef ik.. De griep?

Er zijn mensen die wel eens roepen dat ouders nooit ziek worden, maar helaas ontkom je er ook na het krijgen van een kindje niet aan. Hoe gezond je ook eet en hoe goed je je weerstand ook onderhoudt; op een dag slaat de griep toe en zul ook jij ziek worden. Een griepje is natuurlijk geen ramp; je duikt gewoon je bed in en blijft daar een paar dagen liggen. Tenminste, dat is hoe je het vroeger oploste. Vóór je kinderen had. Nu heb je een kleintje wat afhankelijk is van jou. Een kindje dat gevoed, verschoond en vermaakt moet worden. Hoe doe je dat, terwijl je amper op je benen kunt staan?

In bed blijven

Wanneer je kindje nog klein is, zal hij of zij overdag nog veel slapen. Wanneer je kindje echter al wat ouder is, zal hij of zij meer vermaakt moeten worden. Dit kan gelukkig ook prima vanuit bed. Een jonger kindje leg je gewoon naast je neer. Zo kan er gespeeld worden, zoals normaal gesproken in de box zou worden gedaan. Een ouder kindje kun je, hoewel je er normaal gesproken misschien niet zo’n voorstander van bent, prima vermaken met televisie kijken. Wanneer je geen televisie op de slaapkamer hebt, kun je eventueel ook een laptop of tablet gebruiken. De flesvoeding (met flesverwarmer) of fruithapjes zet je alvast naast je bed neer, zodat ze voor het grijpen liggen wanneer het etenstijd is. Zo beperk je het aantal keren dat je uit bed moet en maak je het ziek zijn een stuk draaglijker voor jezelf.

Vraag om hulp

Veroorzaakt elk geluidje wat je kindje maakt heftige hoofdpijn? Heb je direct het gevoel dat je over moet geven, zodra je de lucht ruikt die van het fruithapje afkomt? Kun je niets anders dan plat liggen en slapen? Tijd om om hulp te vragen! Misschien lijkt het onnodig om bij een griepje of zware verkoudheid direct om hulp te vragen, maar als je je echt niet goed voelt, is het ook voor je kindje fijner om verzorgd te worden door iemand anders. Kijk of het mogelijk is dat de andere ouder vrij neemt van zijn of haar werk, of probeer een opa, oma, oom, tante of vriendin om hulp te vragen. Ziek zijn is niet leuk, maar wanneer je voldoende rust neemt, ben je er ook sneller weer vanaf.