Het uitzoeken van meisjeskleding is niet de meest easy job

Elke ouder met een dochter herkent het wel, de eeuwige strijd om de juiste meisjeskleding te vinden. Wat jij mooi vindt, vindt je dochter niet mooi en andersom. Dan komt er nog bij dat het soms lastig is om de goede maat te vinden, kinderen groeien immers snel en zitten daardoor vaak tussen twee maten in. Daarnaast houden kinderen uiteraard van spelen, dus kleren moeten wel van een bepaalde kwaliteit zijn. Voor je het weet zit er weer een gat in die broek die je net van de week gekocht had. Broeken voor meisjes die niet snel kapot gaan, zijn broeken van DJ Dutchjeans.  Er zijn heel veel verschillende soorten meisjeskleding, dus om datgene te vinden dat zowel jou als je dochter blij maakt is nog een hele klus. Dit komt mede doordat er zulke enorme verschillen zijn in prijzen en er daarnaast talloze merken zijn die meisjeskleding aanbieden.

Veel verschillende prijscategorieën en merken

Het idee klinkt vaak erg gezellig, lekker een dagje shoppen met je dochter. In praktijk valt dit stiekem vaak toch een beetje tegen, simpelweg omdat het zo moeilijk is om iets te vinden dat zowel jou als je dochter tevreden maakt. Vanaf jongs af aan hebben meisjes vaak al een sterke mening over kleding. Daar komt nog bij dat hoe ouder ze worden, hoe langer ze gaan doen over passen. Als jij als ouder de kleding betaalt, wil je graag dat de prijs van de kleren zo laag mogelijk is. Houd natuurlijk wel in je achterhoofd, dat goedkoop duurkoop is. Kwalitatief goede kleding tegen een nette prijs zijn meisjeskleren van Name It. Neem hier eens een kijkje tussen de volgende keer dat je gaat shoppen.

Houd rekening met je dochter

De belangrijkste tip voor als je met je dochter gaat winkelen, is om vooral rekening te houden met haar. Leg je er van tevoren bij neer dat het passen lang gaat duren, en neem van tevoren een realistisch budget in gedachten. Is je dochter nog jong en kan ze niet goed kiezen? In dat geval werkt het vaak om de opties te verkleinen naar twee keuzemogelijkheden. ‘Wil je het rode T-shirt met de bloem, of wil je blauwe met de hond?’. Neem ook genoeg pauzes tussendoor, ga bijvoorbeeld even lekker een broodje eten. Geniet als laatste vooral van je dochter, voor je het weet wil ze niet met shoppen met haar moeder maar gaat ze lekker met haar vriendinnen. Alleen al wanneer je je erbij neerlegt dat het uitzoeken van meisjeskleding niet de meest easy job is, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.