Groene hartjes

Kinderen houden van dieren. Dat is gewoon een feit. Het ene kind heeft echter een grotere dierenliefde dan de ander. Bijvoorbeeld doordat ze al op jonge leeftijd liever geen vlees meer willen eten. Of dat ze met ieder mank diertje thuiskomen. Soms is het een fase, maar vaak ook niet. Want misschien schuilt er wel een toekomstige dierenarts in je kind of de volgende Jane Goodall. Maar hoe ga je om met het groene hart van je kind?

Vegetarisch eten
Wil je kind geen vlees meer eten? Stimuleer dit dan gewoon. Het is namelijk heel goed dat je kind haar of zijn eigen keuzes gaat leren maken. Wees niet bang dat je kind vitaminen en mineralen tekort komt, want door vlees te vervangen door soja producten, tofu of noten krijg je kind voldoende vitaminen en mineralen binnen. Een voedingssupplement kan daarnaast ook helpen.

Doe samen groen
Is je kind een milieu activist in de dop? Laat het met idee├źn komen om het gezin groener te maken. Dat is een leuk karwei, want er moet natuurlijk wel wat research voor worden gedaan. En wie weet kun je zo nog geld besparen op de energierekening. En wat vaker lopen of de fiets pakken is natuurlijk ook nog eens goed voor de conditie.

Leuke activiteiten
Laat zien dat je de acties en keuzes van je kind respecteert en zoek eens naar leuke uitjes die ook nog iets met milieu en de dierenwereld te maken hebben. Zo kun je ieder jaar meedoen met de MyBeach Challenge (www.mybeach.info), waarbij in etappes het gehele strand van Nederland wordt schoongemaakt. Of ga eens een koe knuffelen in Voorst (kijk maar op www.koeknuffelen.nl) en leer meer over deze mooie dieren. Ook is er in samenwerking met Dolfinarium en de Dutch Shark Society een actie gestart om roggen- en haaieneieren te zoeken aan de Nederlandse kust om zo de roggen en haaien in de Noordzee te beschermen. Kijk eens op www.eikapsel.org.