Gezond gerecht: Mexicaanse Taco’s met Kip

Wij Nederlanders houden van kort koken blijkt uit een onderzoek van Trouw. Gemiddeld zitten Nederlanders binnen 20 minuten aan tafel. Aardappel, vlees en groente is iets wat bij ons vaak als avondeten ziet. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat we maar 5 recepten uit ons hoofd kennen. Om dit een beetje te vergroten heb ik vandaag een (waarschijnlijk) nieuw gezond en makkelijk recept voor je.

Mexicaanse Taco’s met Kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • Halve krop ijsbergsla
  • 200 gram mais
  • 1 rode paprika
  • 300 gram kipfilet(reepjes)
  • 2 avocado’s
  • 12 tacoschelpen
  • 300 gram salsasaus

1 – Verwarm de over voor op 180 graden Celsius.

2 – Snij de ui in dunne ringen, de paprika in blokjes en de ijsbergsla in reepjes. Laat de mais uitlekken.

3 – Verhit de (gril)pan. Bak of gril de kip voor 4 minuten. Grillen 2 minuten aan elke kant. Besprenkel de kip eventueel nog met wat peper en zout. Laat de kip even afkoelen.

4 – Verwarm de taco’s (volgens de aanwijzingen op de verpakking).

5 – Snij de avocado’s door het midden. Verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schild. Dit kun je het beste met een lepel doen. Snij daarna het vruchtvlees in repen. Bekijk hier hoe je het beste een avocado kan schillen/snijden.

6 – Gooi de ui en mais samen in de bak en schud het licht door elkaar.

7 – Leg de taco’s in een schaal en vul ze voor de helft met de reepjes ijsbergsla.

8 – Schep het mengel van mais en uit in de schelpen en voeg daarna ook de kip, avocado en salsa erbij.

Dit gerecht is glutenvrij en lactose vrij.
Tip: Wil je het gerecht nog gezonder maken. Voeg dan extra groente toe zoals courgette en gele paprika.

Voedingswaarden per persoon

Energie 615 kcal
Koolhydraten 41 gram
Natrium 765 milligram
Eiwit 26 gram
Vet

Waarvan verzadigd

37 gram

5 gram

Vezels 11 gram

Bron: Albert Heijn