Een kindvriendelijke tuin

Kinderen spelen graag buiten. Heerlijk ravotten in de frisse buitenlucht en daarmee alle energie kwijtraken, het doet ieder kind goed. Een kindvriendelijke tuin, is dan ook een must voor gezinnen waar kinderen vaak in de tuin spelen. En met slechts een paar simpele aanpassingen, is uw tuin al gauw kindvriendelijk te noemen.

Bloemen en planten

Om te beginnen is het van belang om te controleren of er geen giftige bloemen of planten in de tuin aanwezig zijn. Zelfs het kleinste stukje van een giftige plant, kan al genoeg zijn om vergiftiging te veroorzaken. Kijk daarom goed of alle planten kindvriendelijk zijn. Zo kunt u de kinderen met een gerust hart buiten laten spelen.

Speeltoestellen

Vaak hebben kinderen niet veel meer nodig dan de ruimte en wat speelgoed. Toch is het de droom van veel kinderen, om een eigen speeltuin in de achtertuin te hebben. Er zijn diverse soorten Arkema Speelvoorzieningen te koop. Let er bij de aanschaf van een speeltoestel altijd op, dat het goedgekeurd is. Wanneer dit het geval is, heeft zowel het toestel als de verpakking een vermelding van het CE-keurmerk. Makkelijk te controleren dus.

Veiligheid boven alles

Natuurlijk is het van belang dat ook de rest van de tuin veilig is. Controleer daarom of de kinderen niet zomaar in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen. Demp de vijver, zet een goed hek om de tuin, verwijder laaghangende of uitstekende objecten en zorg voor bestrating die goed vlak ligt. Onder een hoog speeltoestel, kan voor een zachtere ondergrond worden gekozen.

Laat de kinderen meebeslissen

En om de tuin helemaal tot een groot succes te maken, kunt u de kinderen mee laten beslissen. Zo weet u zeker, dat de inrichting van de tuin helemaal naar wens is en buiten spelen voortaan een groot succes zal zijn voor zowel kind als volwassene.