De zoektocht naar een kinderwagen

Voor de veiligheid van het kind en voor je eigen gemoedsrust is het heerlijk om een goede kinderwagen te hebben. De meeste kinderwagens zijn voorzien van de nodige gemakken. Voordat we kijken naar de specifieke wagens, is het verstandig om eerst de types op een rijtje te zetten.

De classics
Om te beginnen zijn daar de klassieke kinderwagens. De aanschaf hangt van meerdere factoren af. Uiteraard gaat het daarbij onder mee om de leeftijd van het kind. Ook de stevigheid van de wielen, een handig opbergvakje hier of daar en een fijne beschermingsrand zijn uiteraard erg belangrijk.

Ontdekkingstocht
Naast de klassieke ontwerpen heb je ook nog de kinderwagens die op alle terreinen worden ingezet. Deze hebben regelmatig drie in plaats van vier wielen en kunnen wat meer aan. Als je over onverharde paden gaat wandelen, of de kinderen wat verder weg meeneemt, zijn dit de ideale wagens.

Lekker wandelen
De kinder wandelwagens zijn ideaal voor ouders die gewoon even willen wandelen met de kleine. Ze zijn stevig, maar wel zo licht dat je een flink eindje zonder problemen het gevaarte voortduwt.

Sportievelingen
Als je een sportieve ouder bent zijn er ook nog de speciale jog kinderwagens. Deze rijden soepel en natuurlijk met je mee als je aan het hardlopen bent. Hierdoor kan je bij je kind blijven en toch actief bezig zijn.

Hipste kinderwagens
Het belangrijkste aan een kinderwagen is dat je kind comfortabel en veilig in de wagen zit. Als dit dan ook nog op een hippe manier gebeurt, ben je als ouder helemaal tevreden. De Bee kinderwagen is een goed voorbeeld van zo’n hippe wagen. Deze is uitgerust met talloze extra’s. Als je wat extra spulletjes mee wilt nemen, is dat met deze kinderwagen erg eenvoudig. De vakjes onder de baby of kleine peuter zijn daar voor.

Nog twee voorbeelden van hippe kinderwagens:

bugaboo andy warhol

 

 

 

 

 

 

 

Bugaboo – Andy Warhol collectie

bugaboo special color

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugaboo – special colors collection