Dagje uit naar de Kinderboerderij

Hoewel de prijzen voor dierentuinen nagenoeg gelijk zijn gebleven, zijn de prijzen voor pretparken aardig gestegen, zo luidt de conclusie van een onderzoek van Uitmetkorting.nl. Toch kan een dagje uit met het hele gezin een aardige uitgavepost zijn. Wil je je kinderen meer leren over dieren en de natuur tijdens een leuk dagje uit? Dan is er een goedkoop alternatief ook bij jou in de buurt: de Kinderboerderij.

Knuffelen met konijntjes

We zijn er vroeger toen we zelf klein waren vaak geweest. De Kinderboerderij biedt namelijk naast de mogelijkheid te knuffelen met konijntjes en cavia’s ook vaak een speeltuin of een park om te recreëren. De meeste kinderboerderijen zijn gratis, sommige vragen een kleine entreeprijs dat wordt gebruikt om de dieren en de stallen te onderhouden.

Omgaan met dieren

Het is goed om kinderen al op jonge leeftijd te leren hoe ze met dieren moeten omgaan. Daar zullen ze hun hele leven profijt van hebben – en de dieren ook. Naast het knuffelen met kleine dieren, is het soms ook mogelijk om kennis te maken met geiten, schapen, varkens en koeien. Kinderen die wat angstig zijn voor dieren kun je zo spelenderwijs kennis laten maken met verschillende dieren, waardoor ze er makkelijker mee om kunnen gaan.

Leuk dagje uit

Vergeet natuurlijk niet je camera mee te nemen, want een dagje naar de Kinderboerderij is niet alleen leuk en leerzaam, het zal ook veel mooie fotomomenten opleveren. Om het leuke dagje nog onbezorgder te maken trek je zelf en je kindje natuurlijk kleding aan die lekker vies mag worden. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over een moddervlek of een plotseling caviaplasje op je broek. En wil je de kosten van het dagje uit beperken? Neem dan zelf eten en drinken mee van thuis. Alvast veel plezier.