Binnenkort weer naar school

Het is nu nog zomervakantie, maar toch beginnen de scholen weer sneller dan je denkt. Terwijl je de laatste weken nog volop met de kinderen geniet van het mooie weer, is het toch ook tijd om weer vooruit te kijken naar het komende schooljaar.

Eerste schooldag
Gaat je kindje bijvoorbeeld voor het eerst naar de kleuterschool of naar groep 3? Of misschien krijgt je kind wel een nieuwe juf of meester. Niet alle kinderen vinden zo een eerste schooldag even makkelijk. Het is toch wel weer spannend, nieuwe kinderen in de klas, zijn je vriendjes van vorig jaar nog wel even aardig en natuurlijk wat ga je leren dat jaar. Heeft je kind nu al buikpijn als het denkt aan die eerste schooldag? Geef je kleine dan extra vertrouwen door hierover te praten. Bij heel erge zenuwen kun je altijd valeriaan of Bach Bloesems geven.

Nieuwe schoolspullen
Een nieuw schooljaar betekent ook weer nieuwe schoolspullen aanschaffen. Gelukkig zijn er voor verschillende leeftijden passende schoolsetjes verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met Donald Duck erop of de meiden van K3. Schriften, rugtas, misschien wel een agenda… Zulke leuke setjes geven je kind meteen zin in het nieuwe schooljaar. Wil je niet teveel uitgeven aan nieuwe schoolspullen? Maak de tas van vorig jaar dan eens goed schoon en shop de nieuwe spulletjes bij winkels als Action of Xenos. Zij hebben namelijk ook zeer hippe spulletjes, voor minder geld.

Hoofdluis alarm?
In het begin van het schooljaar wordt er altijd extra gecontroleerd op hoofdluis. Het is echt zo een moment dat er ineens meer gevallen van hoofdluis wordt geconstateerd. Hoewel het RIVM zegt dat voorzorgsmaatregelen, zoals een luizencape of -tas, niet helpen, kan het natuurlijk geen kwaad om een jasje in zo een tas aan de kapstok te hangen. Controleer het koppie van je kleine meid of jongen ook regelmatig voor de zekerheid.