Als je kindje niet meer in het badje past

Als je baby nog klein is dan is het heerlijk om hem of haar in bad te doen. Na een aantal maanden kom je erachter dat je baby zo groot wordt, dat het hoofdje de rand raakt en de voetjes ook. Wat nu?
Samen douchen

Als je baby dan al iets groter is dan heb je meer houvast en is het soms net zo handig om je kindje mee onder de douche te nemen. Je kunt dit het handigste samen met je partner doen. Zo houd de één je kindje stevig vast, en de ander maakt je kindje lekker schoon. Terwijl jij zelf verder doucht kan je partner je kindje aankleden.

Een tummytub

Je kunt je kindje wassen in een tummytub totdat hij of zij ongeveer een half jaar is. Dan is deze echt te klein. Je kunt dan wel twee maanden overbruggen. Je kindje kan vaak vier maanden liggen in een badje, totdat deze te klein wordt. Daarna kun je de tummytub nog even gebruiken.

Een badstoeltje

Je kunt je kindje ook in een badstoeltje laten zitten. Dit badstoeltje blijft vast aan de grond staan omdat hier zuignappen onder zitten. Met de douchekop kun je je kindje zo heerlijk wassen en hier ook lekker mee spelen. Je kindje vindt het heerlijk om in dit stoeltje te zitten. Jij hebt de handen vrij om je kindje goed te wassen.

Weer in het badje

Als je kindje ongeveer een jaar is dan kun je hem of haar weer zittend in het badje douchen. Staan is dan nog geen optie en hij of zij is soms te zwaar om vast te houden onder de douche. Zet het badje gewoon op de grond onder de douche.