5 tips om je zwangerschap goed door te komen!

Ben je zwanger en wil je er zeker van zijn dat het vooral een leuke ervaring wordt, dan is het belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Vanaf het moment dat je de eerste zwangerschaps symptomen herkent, tot de dag van de bevalling kunnen deze 5 tips je helpen de zwangerschap goed door te komen.

1. Goed nieuws

Probeer zoveel mogelijk positiviteit om je heen te verzamelen. Of je nu 7 weken zwanger bent of aan de laatste dagen bezig bent, slecht nieuws komt nu gewoon even niet goed uit. Je bent immers toch al gevoeliger dan normaal. Probeer dit dus zo veel als mogelijk uit de weg te gaan zolang je nog niet bevallen bent.

2. Lekker loslaten

Het is natuurlijk hartstikke leuk, zwanger zijn. Het is ook leuk om moeder te worden. Wat je er echter allemaal voor moet doen is ook wel een last natuurlijk. Dat mag de rest van de wereld best weten. Dus af en toe moet je even lekker loslaten en gewoon klagen over alles wat je tegenstaat. Dat lucht op.

3. Let op je ademhaling

De manier waarop we ademhalen zegt veel over hoe we ons voelen. Dus als je slim bent, dan leer je ademhalingsoefeningen te doen. Zo kan je zelf veel meer controle krijgen over je gevoelens. Je komt meer tot rust en komt de zwangerschapsperiode een stuk beter door dan wanneer alles een groot gestress is.

4. Nu even niet

Misschien ben je iemand die graag klaarstaat voor anderen. Dat moet je nu even een tijdje aan je voorbij laten gaan. Het is belangrijk om regelmatig nee te kunnen zeggen gedurende je zwangerschap. Je hebt je rust nu eenmaal nodig. Maak je ook geen zorgen, iedereen zal het ook echt wel begrijpen. Je bent immers zwanger.

5. Wat maakt jou gelukkig?

Heb je iets waar je nou echt heel blij van wordt? Dan is nu het moment om daar wat meer aandacht aan te besteden. Blij zijn maakt de last van de zwangerschap immers allemaal een stuk dragelijker. Zoek dus iets wat jou lekker laat ontspannen en maak er gebruik van.