5 leukste Lego pakketten

Er is zoveel speelgoed en diverse merken op de markt dat ouders en kinderen soms door de bomen het bos niet meer zien. Maar wat is nou het leukst en het slimst om te kopen? Lego pakketten zijn eigenlijk altijd wel een goed idee, omdat kinderen hier veel plezier aan beleven en er ook nog eens veel van leren. Ook qua Lego pakketten is er tegenwoordig veel keus. Wat zijn nou de leukste pakketten? In dit artikel lees je er meer over.

Lego Bouwmeester
Lego staat wereldwijd bekend als beste constructie- en bouwspeelgoed. Elk pakket van Lego Bouwmeester is voorzien van een boek met bouwplannen, bouw blokken en minifiguurtjes welke passen bij de bouwplannen. Het leuke aan de boeken, is dat je hiermee de avonturen uit het boek letterlijk kunt naspelen met de bouw blokken.

Lego City
Met Lego City bouw je je eigen stad met de blokken en steentjes van het pakket. Denk bijvoorbeeld aan treinen, musea, verschillende voertuigen, politiebureaus en brandweerkazernes.

Lego Creator
Met een pakket van Lego Creator kun je drie verschillende Lego bouwwerken maken. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, dinosaurussen, dieren, robots en nog veel meer. Lego Creator is een educatieve serie van Lego waar creatieve en technische ontwikkelingen van kinderen worden gestimuleerd.

Lego Star Wars
Is je kind een echte fan van Star Wars? Dan is een pakket van Lego Star Wars echt een aanrader. Je kunt je eigen ruimteschip bouwen en elk pakket bevat de minifiguurtjes welke bij Star Wars horen. Beleef de avonturen in je eigen huis. De pakketten worden vooral door jongens gespeeld, maar ook de meisjes kunnen er wat van.

Lego Technic
Lego Technic is voor iets oudere kindjes welke graag met techniek bezig zijn. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier goed mee omgaan. De pakketten van Lego Technic zijn mooie sets waarmee je bijvoorbeeld een helikopter, auto, vrachtwagen etc. kunt bouwen. Hierbij staat creativiteit en techniek centraal. Ook deze pakketten zijn erg populair bij de jongens.